pondělí 4. října 2010

Finále

Po čtrnácti dnech náročných příprav se pět nejlepších družstev konečně dočkalo a utkalo se o titul “Vítěz nultého ročníku Velké ceny malých zoologů”.

Dle výkonů družstev na jednotlivých stanovištích bylo určeno pořadí (pro každé stanoviště zvlášť), na základě něhož byly uděleny body (první místo - 5 bodů). Výslednou tabulku se součtem bodů naleznete v záložce Finále.

Tentokrát jste mohli potkat:
Moniku Kapsiovou: stanoviště “Sluneční louka”; plody, vyhodnocování výsledků
Veroniku Křístkovou: stanoviště “Vyhlídka u rybníka”; bystrost, vyhodnocování výsledků
Jiřího Slaninu: stanoviště “Cesta”; poznávačka, organizace, vyhodnocování výsledků, grafický návrh diplomů, tisk
Danu Škorňákovou: stanoviště “Výukové centrum”; pokus, test, testové otázky, vyhodnocování výsledků

Následující řádky jsou určeny především těm, na které se letos neusmálo štěstí, ale chtěli by vědět, jak to celé probíhalo.
Pokus s žížalou Foto: Dana Škorňáková
Plody: třináct listů, třináct plodů, úkolem soutěžících bylo správně je k sobě přiřadit. Jednalo se o tyto rostliny: dub, modřín, hloh, olše, tis, růže šípková, jírovec, buk, líska, ostružiník, jasan, javor, platan. 
Bystrost: zde vítězil ten, kdo nejrychleji a nejlépe dokázal rozšifrovat pozpátku vyřčené slovo. Dokážete rozluštit závěrečný bonus? AKPUOLACH ÁVOKÍNREP
Poznávačka: nikoliv obrázková, ale to, co soutěžící našli a dokázali určit přímo v lese. 
Pokus: všichni přece jen nakonec přišli na to, proč ta žížala vydává škrábavé zvuky, když se pohybuje po papíru. Přijdete na to také?
Test: naleznete v záložce Finále.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem zúčastněným družstvům a pedagogickému doprovodu za jejich nadšení a dobrovolníkům za nezištnou pomoc.

Žádné komentáře:

Okomentovat